POZANTI M TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
PSİKO SOSYAL SERVİS

Psiko-Sosyal Yardım Servisi
Psiko-sosyal yardım servisi;  hükümlü-tutuklu ile personelin ruh, beden sağlığı ve bütünlüğüne ilişkin koruyucu, geliştirici programları yürütür. Bu programlar, tutuklu ve hükümlüde kanunlara saygılı olarak yaşama düşünce ve duygusunun yerleşmesi, ailesine ve topluma karşı sorumluluk duygusunun gelişmesi, toplum yaşamına uyması, yeni beceriler edinmesi ve farkındalık kazanması konularındaki çalışmaları kapsar.
Hükümlü-tutuklu kuruma geldiğinde, psiko-sosyal yardım servisince görüşme yapılarak hangi programlara alınacağına ilişkin bir değerlendirmeye tabi tutulur. Bu değerlendirmede, kişinin ihtiyacı, programların yapısı, kurum olanakları gibi koşullar göz önünde bulundurulur ve kişi kendisine uygun bir programa dâhil edilir.
Programlar bireysel ve grup çalışmaları şeklinde, tutuklu-hükümlünün kuruma girişinden tahliye edilmesine kadar geçen süreç içerisinde, kurumda görevli psikolog ve sosyal çalışmacı tarafından yürütülür.
 

Ceza İnfaz Kurumumuzda Uygulanan Programlar
 

Öfke Kontrol Programı, 11 oturumdan oluşan haftada en fazla 3 kez, birer saatlik oturumlarla yapılan bu program, H/T öfke kontrolü ile ilgili bilgilerin verildiği ve bireylere öfkeli durumlarda neler yapmaları gerektiğini öğretmek amacıyla hazırlanmıştır.

Salıverilme Öncesi Mahkum Gelişim Programı, 12 oturumdan oluşan haftada en fazla 3 kez, birer saatlik oturumlarla yapılan bu program, Hükümlü ve Tutukluların tahliye sonrasında topluma uyum sağlama süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmıştır.

Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Programı(SAMBA), 14 oturumdan oluşan haftada en fazla 3 kez, birer saatlik oturumlarla yapılan bu program daha önce sigara, alkol ve madde kullanım öyküsü bulunan Hükümlü ve Tutukluları bilgilendirmek ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele edebilmeyi öğretmek amacıyla hazırlanmıştır.